We hebben het allemaal wel een keer gehad; net na de garantieperiode van je nieuwe stofzuiger werkt hij niet meer goed. Hij valt af en toe uit en de zuigkracht is niet meer volledig. Nu is er keuze tussen het laten repareren of het weggooien van je stofzuiger. Maar, wat is de beste optie?

Weggooi economie

Wij leven in het tijdperk van de vele elektronische apparatuur. Het aanbod hiervan blijft ook alleen maar groeien. Wanneer er een apparaat binnen ons huishouden kapot gaat, kiezen er wij al snel voor om een geheel nieuw apparaat aan te schaffen. Dit wordt ook wel de weggooi economie genoemd, waarbij niet aan het repareren wordt gedacht maar we gelijk de vuilnisbak opzoeken. Onderdelen van je huishoudelijke apparaat vervangen is slimmer, goedkoper en duurzamer in tegenstelling tot het kopen van een nieuw apparaat.

Hoe vind ik onderdelen?

Op het internet zijn genoeg websites te vinden die vervangbare onderdelen aanbieden voor de defecte apparaten. Het enige dat je nodig hebt is het merk en het type- of serienummer. Door middel van deze zoekterm vind je een groot aanbod van websites die onderdelen aanbieden voor dat specifieke product.

Mocht je deze nummers niet kunnen vinden, kan je altijd het probleem zelf opzoeken. Door middel van verschillende fora of webpagina’s kom je meestal wel bij het uiteindelijke probleem terecht. YouTube biedt tevens ook veel filmpjes over het repareren en vervangen van onderdelen van huishoudelijke apparatuur.

Doe regelmatig een check!

Wees er op tijd bij met het vervangen van onderdelen. Lang wachten kan zorgen voor meer defecte onderdelen of kan leiden tot een niet-duurzaam gebruik. De kosten worden dan steeds hoger. Bij de meeste apparaten is het lastig om van de buitenkant te zien of een apparaat nog volledig goed functioneert. Doe daarom om de zoveel tijd een check om te kijken of alles nog goed werkt en probeer de binnenkant ook mooi schoon te houden. Apparaten blijven hierdoor langer werkend en zo voorkom je kosten.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *