Een dagje weg met je kinderen, familie of vrienden is een fantastische manier om het contact warm te houden en elkaar te laten zien dat je om elkaar geeft. Geef je kinderen de ruimte om zich helemaal uit te leven in de dierentuin, andere actieve uitjes, speelparadijzen of kies voor een dagje uit met het hele gezin; actief, avontuurlijk en/of cultureel… Echter, een rekensom van de entreeprijs maal het aantal personen, plus de reis-, parkeerkosten en andere bijkomstigheden – daar wordt je niet altijd even vrolijk van. Gelukkig zijn er manieren om tot wel 50% korting of meer te krijgen op specifieke uitjes.

In dit artikel stellen we een top 5 voor je samen van dierentuinen. Dierentuinen in de breedste zin van het woord, met een paar zeer specifieke parken. Houd uiteraard het weerbericht goed in de gaten, omdat de “droogste zomer ooit” nu wel definitief gepasseerd is.

Bijzondere dierentuinen top 3


Dierentuinen als Blijdorp of Artis kennen we allemaal. Hieronder zijn wat parken die niet bovenaan de lijst van de meest bezochte parken staan, maar die een plek in onze top 3 verdienen en volgens onze redactie zeker de moeite zijn eens te bezoeken.

Nummer 3: Falconcrest

In Eindhoven bevindt zich het grootste roofvogelpark van Nederland: Falconcrest Valkerij Centrum en Roofvogelpark. Een familievriendelijk park met diverse vogelshows, die zorgen voor een onvergetelijk dagje uit. Falconcrest geeft je de kans verschillende spectaculaire roofvogels van dichtbij te zien.

Nummer 2: Zeehondenopvang Stellendam

A Seal Zeehondenopvang in Stellendam heet je welkom om zeehonden van dichtbij te bewonderen en te zien hoe liefdevol de vrijwilligers de dieren verzorgen. Tevens een zeer educatief uitje voor je kids. Ze ontdekken wat zeehonden eten, hoe ze zich gedragen en de verdere eigenschappen van dit bijzonder dier. Het doel van Zeehondenopvang Stellendam is professionele medische zorg verlenen aan zeehonden, met als uiteindelijk doel deze weer vrij te laten in hun natuurlijke leefomgeving. De opbrengst van het entreegeld wordt geïnvesteerd in deze hulp.

Nummer 1: Beleef Indonesië in Dierenpark Taman

Nabij Steenwijk vind je het mooie dierenpark Taman, waar je tussen verschillende exotische diersoorten een beleving van Indonesië krijgt. Naast het visuele spektakel en verschillende weetjes over dieren, krijg je in Dierenpark Taman een culturele proeverij, letterlijk en figuurlijk. Kinderen kunnen zich in authentieke Javaanse kledij kleden en je kunt bij de lunch genieten van heerlijke Indische hapjes.

Dit artikel is mogelijk gemaakt door NapPas, de Nationale Amusementensparken Pas. Krijg hoge kortingen op onder andere de bovenstaande dagjes uit.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *