Je bruiloft is de mooiste dag van je leven. Je kijkt er waarschijnlijk al jaren naar uit en nu is het eindelijk zo ver. Maar heb je wel eens gehoord van goedkoop trouwen? Ja echt, het kan! Een grote reden waarom veel mensen nee zeggen tegen het huwelijk is omdat het erg duur is. Maar waarom moet het eigenlijk zo duur zijn? Voor een fantastische bruiloft hoef je echt geen geldboom in je achtertuin hebben staan.

Wat vind je echt belangrijk?

Je grote dag moet natuurlijk perfect verlopen, maar wat vind jij nou eigenlijk het belangrijkst? Is dat de trouwjurk of toch juist de locatie? Als je goed voor jezelf op een rijtje hebt wat jij belangrijk vindt, dan kun je meer geld uitgeven aan deze aspecten en op de andere dingen besparen. Vind je de datum totaal onbelangrijk? Trouw dan in het laagseizoen. In het hoogseizoen wordt er namelijk een veel hogere prijs gevraagd voor de locatie. Of vind je juist de muziek erg belangrijk en de bruidstaart niet? Geef dan geld uit aan een leuke band en laat een goedkope bruidstaart maken. Met creativiteit kom je er wel.

Houd het knus en intiem

Hapjes, drankjes en het diner kunnen ook nogal een kostenpost zijn bij een bruiloft. Als je simpelweg minder mensen uitnodigt, zul je veel minder geld kwijt zijn aan eten en drinken. Nodig die ene kennis die je al een jaar niet hebt gezien niet uit op je bruiloft, focus je alleen op je familie, vrienden en goede collega’s. Een bruiloft met honderden gasten hoeft helemaal niet leuker te zijn dan een kleine, intieme bruiloft. Je kunt namelijk niet met alle honderd gasten een praatje maken, bij een kleine bruiloft zul je iedereen wel even kunnen spreken.

 

Als er minder gasten op je bruiloft komen, kun je ook besparen op de trouwlocatie. Je hoeft namelijk geen locatie waar honderden mensen kunnen zitten uit te kiezen. Een kleinere locatie geeft een knus en gezellig gevoel en is ook nog eens goed voor de portemonnee.

 

Trouwversiering

Het uitzoeken van de versiering is bijna net zo leuk als de grote dag zelf. Je kunt natuurlijk kiezen voor standaard, klassieke versiering op je bruiloft, maar wat is er leuker dan het persoonlijk te maken? Leuke trouwversiering hoeft ook helemaal niet duur te zijn. Struin bijvoorbeeld kringloopwinkels af voor mooie spullen. Je kunt er vaak oude kandelaars en kaarsenhouders vinden. Maar ook op Chinese webwinkels zoals AliExpress kun je genoeg leuke decoratie vinden. Je koopt er lampionnen, slingers of andere leuke dingen voor een prikkie.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *