De meeste mensen zijn natuurlijk niet constant aan het budgetteren, maar sommige mensen doen dit toch wel. Dit houdt vaak in dat er plannen zijn om te bezuinigen. Maar waarom worden deze plannen dan gemaakt? En zijn dit wel de juiste plannen? Zorgen deze plannen er echt voor dat er elke maand veel geld wordt overgehouden?! Helaas is dat meestal niet het geval.

De meeste kosten gaan meestal naar boodschappen en eten, want je eet zo af en toe natuurlijk ook eens een keer bij een restaurant of iets dergelijks. Over het algemeen worden andere dingen niet zo heel snel gekocht maar toch gaan er honderden euro’s naar boodschappen. Soms zie je gewoon een chocoladereep liggen en neem je hem gewoon eens mee, toch kosten dit soort dingen al één euro meestal. En als dit te vaak gebeurd kunnen deze kosten toch al een stuk oplopen.

Om te voorkomen dat er teveel geld wordt uitgegeven is het natuurlijk het slimst om aan de hand van budgetten te werken. Door te budgetteren stel je dus elke maand een bepaald bedrag tot beschikking voor de boodschappen. Echter is het natuurlijk niet zo dat je per se op lekker eten geld moet in leveren. Maar je kunt natuurlijk ook goedkoper nog steeds lekker eten kopen. Maar om te besparen is het natuurlijk een optie om een maximum in te stellen. Zo kun je alsnog lekker eten maar moet je wel echt opletten wat je dan koopt.

Een andere optie is natuurlijk om aan de hand van aanbiedingen te kiezen wat je gaat eten die week. Dit kan namelijk al veel geld schelen in erg korte tijd! Er zijn heel veel verschillende aanbiedingen waar je vaak gebruik van kunt maken. Kijk dus of dit misschien ook een optie is voor jou om te besparen.

Bespaar dankzij online boodschappen doen?

Wil je geld besparen op de wekelijkse boodschappen? Overweeg dan eens de online supermarkt. Consumenten die online bij bijvoorbeeld Albert Heijn of Jumbo boodschappen doen zijn vaak een stuk goedkoper uit. Ook een maaltijdbox zoals HelloFresh (bekijk ook de kortingscodes van HelloFresh) kan flink geld besparen. Hoe dat komt?

  • Geen benzine- en parkeerkosten
  • Minder onnodige en dure impulsaankopen
  • Je ziet de hele tijd hoeveel er in je winkelwagen ligt, en wat de prijs daarvan is. Dit zorgt voor meer bewustwording
  • Online kan je eenvoudig prijzen vergelijken

En de bezorgkosten? Die bedragen al gauw €5,00 per bezorging. Maar er zijn regelmatig speciale actiecodes voor gratis bezorging.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *